kapljično namakanje

Natančno in varčno.

Kako deluje kapljično namakanje?

Kapljična cev ima majhne posebno oblikovane odprtine, ki s pomočjo regulatorja pritiska spuščajo točno določeno količino vode, da cev enakomerno zaliva po celi dolžini in prepreči sušo ali prekomerno zalivanje. Tako lahko predvidimo porabo vode in kapljično namakanje namestimo glede na različne potrebe rastlin. Namesti se ga na površino zemlje ali s posebnimi klini, ki prepuščajo vodo tik ob koreninski sistem pod zemljo. Zato kapljično namakanje znatno zmanjša nepotrebno izhlapevanje vode v okolici rastline. Kapljično namkanje je lahko popolnoma avtonomno ali povezano s preostalim delom namakalnega sistema.

Kje se uporablja kapljično namakanje?

V okrasnih gredah, vrtovih s pridelkom, visokih gredah, balkonskih in zunanjih koritih, živih mejah, gredah s sadnim drevjem ali grmičevjem, rastlinjakih in tudi večjih nasadih na kmetijskih površinah. Ker je kapljično namakanje varčno, je primereno za priklop na vodovod ali na sistem za zbiranje deževnice. Na nagnjenih terenih s počasnim zalivanjem preprečimo izgubo vode, prekomerno zalivanje določenih delov in erozijo zemlje.

kapljično namakanje
okrasne grede

Povečan pridelek in lepše grede

Popolnoma avtomatizirano kapljično namakanje pripomore k razvitju večjega in bolj enakomernega pridelka, okrasne grede ali žive meje. Z ročnim zalivanjem in zalivanjem z razpršilci ne moremo zagotoviti natančnega zalivanja, kar je glavni pogoj za enakomeren razvoj rastlin. V večjih nasadih se uporablja tudi za enakomerno gnojenje, ki prepreči, da bi rastline dobile preveč ali premalo gnojila. 

Zmanjšanje možnosti bolezni

Pogosto zalivanje rastlin po nadzemnih delih povzroči višjo vlažnost, kar izboljša pogoje za razvoj bolezni, ki  nam poslabšajo ali uničijo pridelek in izgled vrta. Kapljično namakanje zalije samo zemljo, ki je naravni filter in znatno zmanjša nastanek bolezni. S tem zmanjša  potrebe po škropilih in zatrjevalcih bolezni, brez katerih je naš pridelek ali okrasni vrt bolj zdrav. 

zmanjšanje bolezni
kapljično namakanje

Optimalno kapljično namakanje

Ker ima vsaka rastlina in vsaka prst svoje zahteve in lastnosti, je profesionalna namestitev pogoj za optimalno delovanje kapljičnega namakanja in našega vrta ali kmetijske površine. Primerni so za vse vrste prsti. V primeru, da prst vsebuje veliko gline, mora kapljično namakanje vodo spuščati v presledkih in majhnih količinah, da se izognemo odtekanju ali zastajanju vode. Pri bolj peščeni prsti pa moramo zalivati več in hitreje, da prst ne prepušča vse vode. Obvezno mora biti poskrbljeno, da je voda brez delcev, saj je v nasprotnem primeru potrebna namestitev filtra. 

Prednosti kapljičnega zalivanja:

več prostega časa

Sistem bo zalival namesto vas, popolnoma samodejno.

varčujte z VODO

Avtomatiziran sistem porabi veliko manj vode kot ročno zalivanje.

zdrave rastline

vaše rastline bodo lepše in hitreje rastoče.

PRIHRANITE SKRBI

zagotavljamo vam profesionalen produkt in namestitev po najboljši ceni.

Pokličite za brezplačen ogled in ponudbo!

Z našim znanjem, strastjo in predanostjo strankam vam zagotavljamo brezhibne in profesionalne storitve.

Galerija