Namakalni sistemi

Dvignite kvaliteto svoje zelenice.

Postavitev kvalitetnih namakalnih sistemov

Popolnoma avtomatizirani

načrtovanje namakalnega sistema z izrisom

Možnost uporabe z aplikacijo

namakalni sistem

Zakaj namakalni sistem?

Avtomatiziran namakalni sistem je izboljšava, ki vam ne pomaga samo vzdrževati okolice vašega doma, ki jo boste lahko uživali z družino in prijatelji, ampak je tudi najbolj učinkovita in priročna rešitev, da vaše rastline dobijo ravno pravšnjo količino vode ob pravem času. Če je namakalni sistem ustrezno nameščen in vzdrževan, bo prispeval svoj delež tudi pri varčevanju z vodo.

Profesionalna namestitev

Profesionalno nameščen avtomatiziran namakalni sistem je ena najboljših naložb, ki jih lahko naredite za svoj dom. To lahko vprašate kogar koli, ki se je za to naložbo že odločil. Hitrejše in cenovno ugodnejše poti, kako polepšati vaš dom in hkrati povečati njegovo vrednost ter prihraniti obilo časa in denarja, preprosto ni. Zavedati pa se je treba, da je avtomatiziran namakalni sistem več kot samo razpršilci. Načrtovanje in namestitev sta tista kritična faktorja, ki bosta vplivala na brezhibno in dolgotrajno delovanje vašega namakalnega sistema.

 
namakalni sistem
namakalni sistem

Odložite vrtne cevi

Mi vam zagotavljamo, da bo vaš sistem ustrezno načrtovan in nameščen, hkrati pa vam bomo s pomočjo senzorja za dež in vlago še dodatno znižali porabo vode za vedno. Odložite vrtne cevi in dovolite, da avtomatiziran namakalni sistem opravi delo namesto vas! Imeli boste zdrave rastline, bolj zeleno zelenico in več časa za uživanje ob pogledu nanjo, saj vam je ne bo potrebno zalivati.

Značilnosti prsti

Prst absorbira in zadrži vodo zelo podobno kot goba. Količina vode, ki jo prst absorbira, je odvisna od njene strukture in gostote. Sposobnost absorbiranja vode neposredno vpliva na vrsto razpršilca ter količino in ritem padavin, saj količina vode, ki jo prst lahko zadrži, močno vpliva na urnik namakanja.

namakalni sistem
namakalni sistem

Absorbiranje vode

Sestavni deli prsti so pesek, melj in glina. Njihovo razmerje določa dejansko teksturo prsti, ker pa je to razmerje nestalno, je vsaka prst drugačna. Najopaznejša razlika med tipi prsti je njihova sposobnost za absorbiranje in zadrževanje vode. Zaradi kapilarnega efekta se voda širi horizontalno skozi prst, kot se zaradi gravitacije širi vertikalno. Zaradi teh pojavov se voda v prsti z bolj grobo teksturo raje širi vertikalno, torej prej odteče v globino in se ne širi po površini. Ravno obratno pa velja za bolj fino zemljo.

Količina kapljevin

Sposobnost prsti za absorbiranje vode narekuje, kako hitro naj namakalni sistem dovede vodo do koreninskega sistema rastlin. Groba, peščena zemlja absorbira vodo zelo hitro, medtem ko jo fina, ilovnata zemlja absorbira zelo počasi, zato pa, ko jo enkrat namočimo, ostane vlažna zelo dolgo. Cilj profesionalne namestitve namakalnega sistema je, da vode ne dovajamo hitreje, kot jo zemlja lahko vpija, saj to povzroča odtekanje vode in erozijo prsti. Nagnjen teren doda v izračun novo spremenljivko, saj se s povečanjem nagiba terena manjša sposobnost prsti za absorbiranje vode in zato poveča možnost odtekanja vode in erozije prsti.

namakalni sistem

Prednosti namakalnega sistema:

več prostega časa

Sistem bo zalival namesto vas, popolnoma samodejno.

varčujte z VODO

Avtomatiziran sistem porabi veliko manj vode kot ročno zalivanje.

PRIHRANITE DENAR

Vaš račun za vodo bo nižji in vaše rastline bodo živele dlje.

PRIHRANITE SKRBI

zagotavljamo vam profesionalen produkt in namestitev po najboljši ceni.

Pokličite za brezplačen ogled in ponudbo!

Z našim znanjem, strastjo in predanostjo strankam vam zagotavljamo brezhibne in profesionalne storitve.

Galerija