Potek namestitve namakalnega sistema

namakalni sistem

Ko ste se odločili za namakalni sistem, je potrebno opraviti meritve vodnega tlaka in pretoka vira vode, ki bo napajal vaše rastline. Kadar ugotovimo, da so specifikacije zadovoljive, se realizacija začne, v nasprotnem primeru priporočamo vgradnjo vodne črpalke, ki poveča pritisk in pretok vode ter tako omogoči brezhibno delovanje namakalnega sistema.

Začnemo z izkopom kanala, ki povezuje razpršilce z vodnim virom. V kanal se nato položijo cevi, na katere se priklopi razpršilce. Pri vodnem viru namestimo krmilnik namakalnega sistema, ki nadzoruje elektromagnetne ventile, ki so neposredno povezani na vir vode in spuščajo vodo preko cevi v razpršilce na različnih predelih vrta v točno določenih časovnih intervalih.

Ko so razpršilci vkopani in povezani z vodnim virom, jih namestimo na idealni kot in domet zalivanja. Nato se kanale zakoplje in utrdi. Na koncu krmilnik programiramo tako, da namakalni sistem zadosti potrebam rastlin in vašim željam ter vam svetujemo o nadaljnji uporabi sistema in z veseljem odgovorimo na vsa vaša vprašanja.

Za nasvet nam lahko pišete na [email protected].

0 0 votes
Article Rating
Naroči se
Prejemaj novosti:
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments